Ἀρχική Σελίδα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα - Σλοβακία 1-0 ( προκριματικα παγκοσμιου κυπελλου ποδοσφαιρου 11/10/ '13 )

                                                                                                                                                                                                                    1-0 Νικησε το αντιπροσωπευτικο μας συγκροτημα την Σλοβακια  σε παιγνιδι των  προκριματικων του παγκοσμιου κυπελλου ποδοσφαιρου 2014.
                                                                                                                                                                     Η Εθνικη Ελλαδος παλευει για την κατακτηση της πρωτης θεσης  οπου ισοβαθμει στην πρωτη θεση του 7ου ομιλου  με την
Βοσνια-Ερζεγοβινη,αλλα αν παραμεινει η ισοβαθμια προκρινεται απ'ευθειας η Βοσνια επειδη εχει νικησει την Ελλαδα σε ενα απο τα μεταξυ τους παιγνιδια στην εδρα της ,ετσι θα αναγκασθει  η εθνικη να διεκδικησει την προκριση της για τα τελικα του παγκοσμιου κυπελλου στην Βραζιλια σε αγωνα μπαραζ.Ολα  εξαρτωνται πλεον,απο την αγωνιστικοτητα της ομαδας της Λιθουανιας που αγωνιζεται εντος εδρας μεθαυριο εναντιον της Βοσνιας,τουλαχιστον μια ισοπαλια αν μπορεσει να πετυχει αυτη σε συνδυασμο με νικη της εθνικης μας επι του αδυναμου  Λιχτενσταιν  τοτε θα προκριθουμε  εμεις .                                                                                                                                                                       Στο 5ο λεπτο της αναμετρησης εστειλε με κεφαλια την μπαλλα  ο Δημητρης Σαλπιγγιδης προς τα διχτυα του αντιπαλου  κρεμωντας τον τερματοφυλακα που  αποκρουσε  την μπαλλα απο μεσα  ενω φαινεται   αυτη να εχει  περασει ελαχιστα την  γραμμη του τερματος. Ο διαιτητης δεν το κατακυρωσε. Τελικα η Εθνικη Ελλαδος προηγηθηκε  1-0 στο 43' με αυτογκολ των Σλοβακων απο διπλο λαθος αμυντικου,τερματοφυλακα και αυτο ηταν το τελικο σκορ της αναμετρησης.                                                                                                                                                                                                               Σκληρη  κριτικη  ασκησε ο γνωστος προπονητης Νικος Αλεφαντος που τα λεει εξω απο τα δοντια, ειπε οτι η εθνικη ομαδα τεχνικα δεν βλεποταν οτι ο πορτογαλος τεχνικος που εχει αναλαβει τα ηνια της ομαδας εν ολιγοις  δεν ξερει τι του γινεται. Οτι εχουμε προβλημα στο κεντρο ,σαν χωρα δεν παραγουμε χαφ,αλλα μονο καλους στοπερ, οτι ο πορτογαλος τοποθετει με λανθασμενη  διαταξη την ομαδα κι οτι οι επιλογες του ειναι αποτυχημενες αφου πολλοι παικτες μες την ομαδα και τον παγκο  ειναι ανυπαρκτοι  κι οτι τελικα κερδισαμε το παιγνιδι γιατι οι Σλοβακοι ειναι λιγοι σαν ομαδα προσθεσε οτι παιξαμε καλη αμυνα με σθενος.Θεωρει οτι  παμε στα μπαραζ γιατι δεν νομιζει  οι Βοσνιοι να αυτοκτονησουν μεσα στην Λιθουανια και οι  ομαδες του ομιλου μας δεν ηταν σπουδαιες, απο μετριες ως κακες που τις κερδισαμε με μισο μηδεν(εννοει με δυσκολια ) αλλα εξ'αιτιας των αδυναμιων της η εθνικη δεν εχει καταφερει να διασφαλισει την πρωτη θεση που θα την οδηγουσε απ'ευθειας στο mudial στην Βραζιλια ,για το αυτογκολ ειπε , ειναι μεγαλο λαθος να γυρνουν οι αμυντικοι την μπαλλα προς την εστια του τερματος γιατι οι τερματοφυλακες ειναι ταγαραδες δεν ειναι καλοι στο στοπαρισμα,επισης ειναι καλο να απαγορευθει το γυρισμα της μπαλλας πισω  και πρεπει  να εισαχθουν   οι κανονισμοι του μπασκετ στο ποδοσφαιρο για να γινει θεαματικοτερο.Δεν εχει κι  αδικο για να λεμε την αληθεια, αν και ειναι υπερβολικο να εισαχθουν   κανονισμοι του μπασκετ ,ειναι διαφορετικα σπορ. 

4 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω πως κάθε φορά παίζουμε χάλια και κερδίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτες που κερδιζουμε παιζουν πιο χαλια γιατι ειναι μικρες ομαδες, αλλα απ' την Βοσνια που την εχω για κατω του μετριου χασαμε και κινδινευουμε να αποκλεισθουμε.Μπορει να τα λεει σκληρα ο Αλεφαντος ,αλλα επιθετικα χαφ δεν παραγουμε,στους αμυντικους τα παμε καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε υπάρχει και ο παράγοντας της τύχης...(Ρωσία, Κροατία κτλ) Η τριάρα από την Βοσνία αντικατόπτρισε πιστεύω την επίδοσή μας και την επίδοσή τους. Αυτό που 'χω παρατηρήσει είναι ότι σε κάθε ματς, στο α' ημίχρονο δεν σταυρώνουμε πάσα και στο β' έχουμε (κουτσά στραβά) 2-3 δοκάρια.

      Διαγραφή
  3. Υπαρχει ελλειψη επιθετικων χαφ και αυτο δυσκολευει την δημιουργια επιθεσεως,αλλα επειδη αρκετοι παικτες εχουν το ψυχικο σθενος οταν βλεπουν οτι δεν ερχεται η νικη ,καταβαλουν μεγαλη προσπαθεια προς το τελος του αγωνα,ειναι αυτο που λεμε το μεν πνευμα προθυμο η δε σαρξ ασθενης.Ειναι καθαρα θεμα ομοσπονδιας 3 απλα μετρα αν αποφασιζε να παρει σε 8 χρονια θα γινομασταν ομαδαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή