Πώς να φτιάχνεται γρήγορα πίτσα ναπολιτάνα : Διαλύεις στο νερό το αλάτι και μετά την μαγιά μπύρας , ύστερα προσθέτεις την φαρίνα κι ανακατεύεις στο μίξερ όταν το μείγμα γίνει ελαστικό και σαν σφουγγάρι , κόβεται σε μπάλες , τεντώνεις μια μπάλα με τον πλάστη ώσπου η ζύμη να γίνει σαν λεπτός δίσκος και βάζεις πάνω της τριμμένη ντομάτα ,ρίγανη ἤ φύλλα βασιλικού , αρκετή ποσότητα τυριού μοτζαρέλας και λάδι , σαν παραλλαγή δεύτερο τυρί πεκορίνο αντί για παρμεζάνα , μετά γίνεται ένα πέρασμα σε πολύ ζεστό φούρνο για ενάμιση λεπτό και ύστερα τρώγεται ζουμερή χωρίς να έχει ψηθεί εσωτερικά , σε ηλεκτρικό φούρνο χαμηλότερης θερμοκρασίας τέσσερα λεπτά. Το κακό μ' αυτούς πού μαγειρεύουν παραδοσιακά είναι ότι τα πιάνουν όλα χωρίς γάντια και ζυμώνουν με τα χέρια. Πού ζούμε ρε σε σπηλιές ; Η χρήση ξύλινης σπάτουλας , ξύλινου φούρνου είναι ανθυγιεινή , λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και ποσότητας αλατιού στην ζύμη , δεν είναι και για καθημερινή κατανάλωση . Δύο κομμάτια σπιτικής πίτσας με παγωμένη μπύρα ἤ κρασί δύο φορές την εβδομάδα , είναι καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου