Ἀρχική Σελίδα

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Pizza napoletana .

                                                                                                                                                                         Πώς να  φτιάχνεται γρήγορα  πίτσα ναπολιτάνα :                                                                                                                                                               Διαλύεις  στο  νερό το αλάτι και μετά την μαγιά μπύρας , ύστερα  προσθέτεις την  φαρίνα κι ανακατεύεις στο μίξερ όταν το μείγμα  γίνει ελαστικό και σαν σφουγγάρι , κόβεται σε μπάλες ,  τεντώνεις μια  μπάλα με τον πλάστη ώσπου η ζύμη να γίνει σαν λεπτός δίσκος   και βάζεις πάνω της τριμμένη ντομάτα ,ρίγανη  ἤ φύλλα βασιλικού , αρκετή ποσότητα τυριού μοτζαρέλας  και λάδι , σαν παραλλαγή  δεύτερο τυρί πεκορίνο αντί για παρμεζάνα  , μετά γίνεται  ένα  πέρασμα σε πολύ ζεστό φούρνο για ενάμιση  λεπτό  και ύστερα τρώγεται ζουμερή χωρίς να έχει ψηθεί εσωτερικά  ,  σε ηλεκτρικό φούρνο χαμηλότερης θερμοκρασίας  τέσσερα  λεπτά.                                                                                                                                                                     Το κακό μ' αυτούς πού μαγειρεύουν παραδοσιακά  είναι ότι τα πιάνουν    όλα χωρίς γάντια και  ζυμώνουν με τα χέρια. Πού ζούμε  ρε σε  σπηλιές ;  Η  χρήση ξύλινης σπάτουλας , ξύλινου φούρνου  είναι ανθυγιεινή   , λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και ποσότητας αλατιού στην ζύμη , δεν είναι και  για  καθημερινή κατανάλωση .  Δύο κομμάτια σπιτικής πίτσας με παγωμένη μπύρα ἤ κρασί δύο φορές την εβδομάδα , είναι καλά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου